Bir İçerik Yönetim Sistemi (CMS) kullanmayı seçerken Drupal, Joomla ve WordPress arasındaki farklar nelerdir? Üçü arasındaki tüm farklar göz önüne alındığında, seçilecek en iyi şey nedir?
Bir CMS genellikle kullanıcı hesaplarına yardımcı olma (yönetici, editör, temel kullanıcı vb. gibi çeşitli roller içerebilir), menüler yapar ve korur ve web sitesinin içeriğini ve genel sistemi yönetir. . Büyük, zengin içerikli sitelerin kolay çalıştırılması için bir CMS gereklidir.
Drupal, web geliştiricileri için oldukça karmaşık bir programlama arabirimidir. Bu CMS, PHP çalıştırabilen bir web sunucusuna ve bir veritabanına sahip herhangi bir platformda çalışır, web sitesinin içeriğini ve ayarlarını depolayabilmesi için bunlara ihtiyacı vardır. Bir web sitesinin görünüşünü ve hissini özelleştirebilecek birçok tema vardır, bir yöneticinin tek yapması gereken bir menüden gerekli temayı seçmektir. Drupal, gelişmiş PHP geliştiricileri için en uygun olan çok güçlü bir araçtır, genellikle çok güzel olmayan siteler yapmakla suçlanır, ancak şablon sistemini iyi anlayan herkesin bununla bir sorunu olmaz.
Joomla başka bir popüler CMS’dir. Bu CMS ayrıca PHP ile yazılmıştır, gerekli tüm verileri bir MySQL veritabanında saklar ve ayrıca RSS beslemeleri, sayfa önbelleğe alma, bloglar, flaş haberler vb. gibi özellikler içerir. PHP uygulamalarını destekleyen herhangi bir web sunucusuna yüklenebilir. Bir Joomla web sitesinin dağıtımına izin veren bir kontrol paneli sağlayan birçok farklı barındırma sitesi vardır. Joomla’nın kullanımı Drupal kadar karmaşık değildir, ancak bir sitenin standart kurulumun ötesine geçmesi gerekiyorsa, acemi programcı için çok fazla kanıtlayabilir.
WordPress, genellikle PHP ve MySQL tarafından çalıştırılabilen veya çalıştırılabilen bir blog yayınlama uygulaması olarak kullanılır. Bu, bir eklenti tasarımı ve şablonlar için bir çerçeve içeren birçok farklı özelliğe sahiptir. Dünyanın en büyük üç yüz web sitesi, CMS’leri olarak WordPress kullanıyor. Bu, günümüzde kullanılan en popüler blog yazılımıdır.
Herhangi bir PHP veya herhangi bir HTML kodunu bilmeye gerek kalmadan konumlandırılabilen şablonlar ve widget’lar gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca entegre bağlantı yönetimi kullanan bağlantılar, yardımcı bir arama motoru içerir ve blog dışı makalelerin gönderilmesini destekler, dolayısıyla bir CMS olarak kullanılır. WordPress, kullanıcıların ve geliştiricilerin, ücretsiz olarak kullanılabilen eklentiler aracılığıyla daha birçok özellik ekleyerek önceden yüklenmiş olarak gelen özelliklerin ötesine geçmesine olanak tanır. Kurulumu kolay, zengin özelliklere sahip bir site isteyen herkes için ideal çözümdür.
CMS seçiminizi yaparken, oluşturduğunuz web sitesinin tüm kapsamını anlamak en iyisidir. Başlangıçta yanlış CMS’yi seçmek, yeni bir sisteme geçmek o kadar kolay olmayabileceğinden, sorunların sonu gelmez. Benzersiz özelliklere sahip karmaşık siteler için Drupal önerilir. Daha basit siteler için WordPress ile gitmek en iyisidir. Joomla arada bir yerdedir.