Genel

Nasıl Blogger Olunur?

Nasıl blog başlatabilirim, Blog Sitesi Nasıl Oluşturulur, çok alakalı bir sorudur ve bu gönderi, cevabı gösterir ve nasıl Blog oluşturulacağına dair adım adım süreci açıklar. WordPress, çoğunlukla blog yazmak için kullanılan CMS’dir ve bir dizi vardır Blog sitesinin işlevselliğini artırmak için WordPress’te ücretsiz ve ücretli olarak sunulan iyi eklentiler. Burada, herhangi bir blogcu için Bluehost web barındırma öneriyorum çünkü WordPress web siteleri için ücretsiz bir SSL ömrü ve iyi bir destek sağlıyor.

Bluehost WordPress blogu için adım adım bazı işlemler:

#1.Barındırma ve Etki Alanı

Bluehost, WordPress blogu için en iyi barındırma sağlayıcısı olabilir, aynı zamanda barındırma için birçok başka sağlayıcı vardır. Bir yıl sonra yenilenecek bir yıllık ücretsiz alan adı ile birlikte 3 yıllık paylaşılan bir barındırma planı satın aldım.

İstediğiniz planı seçerek size uygun olduğunu düşündüğünüz bir hosting satın alabilir, üye ol/giriş yaparak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Alan, Bluehost’ta veya başka bir sağlayıcıdan satın alınabilir. Artık size gönderdikleri kimlik bilgileriyle Bluehost’ta oturum açabilirsiniz. Giriş yaptığınızda bir ekran belirecek ve blogunuzu yönetmek için WordPress’inize giriş yapabilirsiniz.

#2.Tema

Kullanılabilir birçok ücretsiz WordPress teması var, WordPress blogum için Ocean WP temasını kullanıyorum. Tema tamamen ücretsizdir ve üzerine gerekli tüm eklentileri yükleyebilirsiniz.

Alan adınıza / wp-admin’e gidin ve örneğin domain/wp-admin için giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra bir gösterge panosu olacak ve görünüm ve temalara gideceksiniz.

Bu alana gittiğinizde, arama kutusuna temanın adını yazın, ardından kurun ve etkinleştirin.

#3.SSL(Güvenli Yuva Katmanı)

SSL, web sunucusu ve tarayıcı arasında güvenli şifreli bağlantı sağlar. Bluehost, WordPress ile tüm site için ücretsiz bir SSL uygular. Faturalandırma girişine giderek WordPress blogunuz için SSL’yi etkinleştirebilir veya Bluehost desteğine başvurabilir ve SSL’nin etkinleştirilmesini isteyebilirsiniz.

Bluehost’a giriş yapın ve Ana Sayfa>Sitem>Siteyi Yönetin

Güvenliğe gidin ve SSL’yi Etkinleştirin.

#4.Mail Yapılandırması ve İletişim Formu

Yukarıdaki tüm adımları tamamladıktan sonra alan adınız için bir webmail oluşturabilirsiniz. eg’yi kullanın Etki alanı tekengine.org ise, E-posta şu şekilde olabilir:

Bluehost hesabı>e-posta>E-posta Hesabı Ekle’de E-posta’ya gidin. İstediğiniz e-postayı ekleyebilir ve kotayı sağlayıp bir hesap oluşturabilirsiniz.

E-postayı oluşturduktan sonra web postasına gidin ve oluşturulan e-posta adresi ve parola (Bluehost hesabına giriş yapmak için kullanılan) ile giriş yapın.

#5.Eklentiler

İşte Bluehost WordPress blogum için kullandığım faydalı eklentilerden bazıları.

Gelişmiş Yorum Doğrulama: Yorum Doğrulama Eklentisi

İletişim Formu 7: Basit ve esnek bir iletişim formudur.

Görseller için Google XML Site Haritası: Bu eklenti, WordPress blogunuz için bir XML Görsel Site Haritası oluşturacaktır.

Videolar için Google XML Site Haritası: Bu eklenti, WordPress blogunuz için bir XML Video Site Haritası oluşturacaktır.

myStickymenu: Gezinme menüsü için basit yapışkan (üstte sabit) menü uygulaması.

Şımarık Sosyal Paylaşım: En Kaygan, En Basit ve Optimize Edilmiş Paylaşım düğmeleri. Facebook, Twitter, Google+, Pinterest.

Smush: Görüntü dosyası boyutlarını küçültün, performansı artırın ve SEO’nuzu artırın

Duyarlı Gönderiler Döngüsü: WordPress için Slider Eklentisi

Yoast SEO: Sayfa içi içerik analizi de dahil olmak üzere WordPress için hepsi bir arada SEO çözümü

2. adımda bahsedilen web sitesinin yönetici paneline gidin, ardından Eklentiler>Yeni ekle seçeneğine gidin ve eklentileri yükleyin veya tüm bu eklentileri indirebilir ve tek tek yükleyebilirsiniz.

#6.Blog Geliştirme

başlık

Blog sayfaları için gerekli tüm sayfaları oluşturun>yeni ekleyin, tüm sayfalar için uygun bir ad verin ardından görünüm>menüye gidin, oluşturulan sayfaların tüm adlarını sayfaların altında görebilirsiniz, şimdi yeni bir menü oluşturun ve adlandırın daha sonra istediğiniz sayfa adlarının kutularını işaretleyin ve menüye ekle’yi tıklayın ve ardından kaydedin, bunu WordPress blogunuzda görebilirsiniz.

atlıkarınca

Dashboard>atlıkarınca ve bir atlıkarınca oluşturun. Karuselde hangi gönderinin görüntüleneceğini yönetebilirsiniz.

Widget’lar

Pano>görünüm>widget.Mevcut widget’ı sürükleyip kaydırıcılara ve altbilgilere bırakmanız yeterlidir.

altbilgi

Görünüm>özelleştir’e gidin, sayfanın alt bilgisini bulun ve özelleştirin.

Gönderiler

Dashboard>Mesajlar>yeni ekle, gönderi adını girin ve gönderiyi yazmaya başlayın ve yayınlayın, ana sayfanın kaydırıcısında hangi gönderinin görüneceğini atlıkarınca yönetebilirsiniz.

Sayfalar

Dashboard>Sayfalar>yeni ekle, sayfa adını verin ve başlıkta istediğiniz içeriği üzerine yazın ve yayınlayın. Bu sayfayı menüye de ekleyebilirsiniz.

#7. Blogunuzdan Para Kazanın

Blogcular, para kazanmak için Google reklamlarını bloglarına yerleştiriyor. Blog geliri bloggerlar internetten para kazanıyor mu, üstelik pasif bir gelir olduğu için bir Google AdSense hesabı oluşturmanız ve web sitenizi onaya göndermeniz gerekiyor. Web siteniz onaylandıktan sonra, giriş yapabilir, reklam birimleri oluşturabilir ve kodu blogunuza yerleştirebilirsiniz, birkaç saat içinde blogda görünmeye başlayacaktır. Biri blogunuza yerleştirilen reklamı tıklarsa, bunun için birkaç kuruş alacaksınız ve bu, reklam anlayışı hesabınızda görüntülenebilir.

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Genel

Blog | Nedir Bu Black Friday?

Bu yıl 24 Kasım 2017 Öğretmenler gününe denk gelen dünyada alışveriş çılgınlığına dönen bu günde Türkiye’de son birkaç yılda yerini
Genel Sunucu

Shoutcast Sunucusu ve Flash Sunucusu Arasında Nasıl Seçim Yapılır?

Bir akış yöntemi seçmeniz gerektiğinde, temelde iki seçenekle karşı karşıya kalırsınız. En basit seçim sizin kullanmanız olacaktır. Shoutcast akışı. Temel