Wordpress Wordpress Dünya

Windows XP Kullanarak Yerel WordPress Kurulumunu El İle Güncelleme

Giriş

Kısa süre önce WordPress’i 2.8’den 3.0’a güncelledim. WordPress’in Codex’i dahil olmak üzere çoğu öğretici, web barındırıcınızın sunucusunda depolanan canlı bir blog için nasıl güncelleme yapacağınızı anlatır. Yerel bir bilgisayarda (tema geliştirme için bir test sunucusu gibi) bir kurulumun manuel olarak güncellenmesi ile ilgili herhangi bir bilgi bulamadım, bu yüzden bu makaleyi yazdım.

“Neden sadece otomatik güncelleme özelliğini kullanmıyorsunuz?” diye soruyor olabilirsiniz. Google’a tırnak işaretleri olmadan “WordPress 3.0 Güncellemeyi Açmada Kilitleniyor” gibi bir şey yazarak belgelendiği gibi, güncelleme sırasında otomatik özelliğin durması sorunuyla karşılaştım. Manuel olarak kurmak zorunda kaldım.

Manuel Kurulum Temelleri

Elle güncellemenin oldukça kolay olduğu ortaya çıktı, ancak dikkat etmediğim tuzaklar nedeniyle ilk başta çok zordu. Bunlar aşağıdaki “tuzaklar” bölümünde belgelenecektir. Derinlemesine bir öğreticiyi bir araya getirmeyecek olsam da, test blogumu çok basit bir şekilde nasıl güncellediğimi anlatacağım. Bu aynı yöntem, WordPress kodeksini güncelleme sayfasındaki talimatlara benzer.

    1. Önce Araçlar’a, ardından Yönetici panelinde Dışa Aktar’a giderek veritabanını yedekledim. Daha sonra Dışa Aktarma Dosyasını İndir’i seçtim. Bu yöntem, Christopher S. Penn’in “WordPress blogunuzu 60 saniyede nasıl yedeklersiniz” makalesinde belgelenmiştir. Daha fazlasını öğrenmek için bu makale başlığını Google’a yazın.
    1. Yönetici panelinde Otomatik Olarak Yükle veya İndir düğmeleri vardı [WordPress version number]. Manuel kurulum için indirme bağlantısını seçtim
    1. Dosyanın indirildiği klasöre gittim. Bu bir Belgelerim, Belgeler veya İndirilenler klasörü olabilir. Benim durumumda, Belgelerim içindeki bir İndirilenler klasörüydü.
    1. Sağ tıklayıp Tümünü Çıkar’ı seçerek klasörü (WordPress-3.01.zip) açtım.
    1. Tümünü Ayıkla sihirbazının ardından, ayıklanan klasörü açar. WordPress klasörüne çift tıkladım
    1. Buradan Başlat menüsü Bilgisayarım’a giderek ikinci bir Explorer penceresi açtım. Oradan orijinal WordPress kurulumuma gittim. Benimkini Yerel Disk (C:), Program Dosyaları, Apache Yazılım Vakfı, Apache 2.2, htdocs, WordPress’e kurdum
    1. Orijinal WordPress klasörüme girdikten sonra, wp-include ve wp-admin dosyalarını WordPress 3.01 klasörümden kopyaladım (Ctrl-C) ve orijinal (WordPress 2.8) klasörüne yapıştırdım (Ctrl-V)
    1. Kurulum sırasında aşağıdaki adımı yapmamama rağmen, klasörlerim zaten bu şekilde ayarlandığından, klasörlerinizi Windows XP’de, başlık çubuğunda tam yolu gösterecek şekilde ayarlamak iyi bir fikirdir. Bunu yapmak için Araçlar menü öğesi, Klasör Seçenekleri…, Görünüm sekmesine gidin, Başlık çubuğunda tam yolu görüntüle ve Adres çubuğunda tam yolu görüntüle’yi işaretleyin. Bu şekilde, hangi klasörde olduğunuzu bir bakışta öğrenebilirsiniz.
    1. WordPress kodeksini güncelleme sayfasında belirtildiği gibi, mevcut temalarımın ve eklentilerimin üzerine yazacağı için wp-content klasörünü kopyalamadım. WordPress 3.0 için kopyaladım yirmi on wp içeriğine tema klasörü, 3.0’ın en yeni varsayılan temasını almak için temalar klasörü
    1. Son olarak, index.php dahil olmak üzere tüm dosyaları WordPress üst düzey klasöründen kopyaladım. Sonra bunları orijinal (2.8) klasörüne yapıştırdım. Bunları olduğu gibi bırakarak.htaccess dosyasının veya wp-config.php dosyasının üzerine yazmadım. Genellikle, bu dosyalar tipik bir yüklemeye dahil edilmez. WP 3.0’daki wp-config-sample.php dosyasını her ihtimale karşı wp-config-sample2.php olarak yeniden adlandırdım
    1. Buradan, Yönetici panelime tekrar giriş yapmam istendi ve verilen bağlantıyı takip ederek veritabanını güncellemem istendi.
  1. Kurulum başarılı oldu!

Windows XP ile İlgili Tuzaklar

Bir çok deneme yanılma ve bilgisayar ekranına küfretmeden sonra kurulum başarılı oldu yani. Otomatik yüklemede “Güncellemeyi açma” bölümündeki sinir bozucu askıda kaldıktan sonra manuel olarak yüklemek için yukarıdaki tavsiyeye uymaya çalışıyordum. wp-admin ve wp-includes klasörünü 3.0 klasöründen 2.8 klasörüne manuel olarak taşımaya çalışırken, “wp-admin oluşturulamıyor veya değiştirilemiyor: Erişim reddedildi” hata mesajları alıyordum. Daha da sinir bozucu olan, orijinal dosya klasörlerini silerek Geri Dönüşüm Kutusu’na gönderdikten sonra bu mesajları alıyor olmamdı. Erişim reddedildiği için dosyaları bile geri yükleyemedim! Elbette tüm WordPress kurulumumu çöpe attığımı ve yükseltme yapamayacağımı düşündüm.

Sonunda sorunun ne olduğunu anladım. Windows XP’de Sınırlı bir hesapta çalışıyordum. Bunu güvenlik için bilerek yapıyorum çünkü bir Yönetici hesabıyla çevrimiçi olmak istemiyorum. Yukarıdaki talimatları takip etmek, Program Dosyaları klasöründeki dosyaları kopyalamak ve taşımak için Yönetici ayrıcalıklarına sahip bir hesapta oturum açmam gerekiyordu.

Sınırlı hesap sorununun Otomatik Yükseltme özelliğinin çalışmamasının nedeni olup olmadığını asla anlayamadım. Bununla birlikte, bu tavsiye garantilidir: WordPress’i yerel bir kurulum için manuel olarak yükseltiyorsanız, Yönetici ayrıcalıklarına sahip bir hesabı kullandığınızdan veya bu hesaba erişiminiz olduğundan emin olun. Umarım bu makale benim yaşadığım sorunları yaşayanlar için faydalı olur. Okuduğunuz için teşekkürler.

Source by Jason Gonzalez

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

E-Ticaret Wordpress Wordpress Dünya

2018’de WooCommerce Tema Geliştirme Eğitimi

WooCommerce son yıllarda büyük bir tanınırlık kazandı ve popülaritesi kimseden saklanmıyor. Tüm temel ve gelişmiş özelliklerle dolu, dünyanın en sevilen
Wordpress Wordpress Dünya

WordPress Sitenizi Hackerlardan Koruyun

Kişisel ve ticari web siteleri olduğu sürece, bilinmeyen nedenlerle bir web sitesini hacklemenin yapılması gereken bir şey olduğunu düşünen bilgisayar