Wordpress Dünya

WordPress Web Sitesi Oluşturma için Eksiksiz Çalışma Kılavuzu

WordPress öğrenmek için eksiksiz rehber

WordPress’i öğrenmek, deneyimsiz bir programcı için çok uzun bir yol olabilir. Bu kılavuz, okuma yazma bilmeyen programlamadan katrilyoner serbest çalışan programlamaya geçmenize yardımcı olabilir. Yetkili bir WordPress geliştiricisi olmak için gereken adımlara genel bir bakış anlamına gelir. Bu kılavuz, hem deneyimli hem de deneyimsiz kişilerin WordPress’i ele almasına yardımcı olabilir.

efsanelere inanmayın

Programlamada herhangi bir alanı öğrenirken (evet öğrenmeniz gerekecek), ekli olarak gelen bir sürü efsane vardır. Birçoğu, cahilleri avlayan tıklama yemi makalelerinden yutturmaca. Bu yüzden bugün gördüğüm en kalıcı üç efsaneyi ortaya koyacağım:

  • Hayır, programlamayı 24 saat içinde öğrenemezsiniz. Veya bir hafta. Veya bir ay. Programlama dünyasının tamamını öğrenmek için önce net bir programla ölümsüz varlık olmanız gerekir. 24 saat içinde bazı temel bilgileri öğrenebilirsiniz, ancak yeni programlama becerileri öğrenmeyi asla bitiremezsiniz (tembel değilseniz).
  • Terazinin diğer ucunda, matematiğin inanılmaz güçlerine sahip bir dahi olmanız gerektiğini söyleyen bir efsane var. Gerçeğin ötesinde bir şey yok. Tarlada uğraşmanız gereken patates başlarının miktarına ve ne kadar az gerçek matematik kullanacağınıza şaşıracaksınız.
  • Belki de favorim: Web sitesi yapmak için araçlar varken programlama öğrenmenin bir anlamı yok. Bu en ağırlaştırıcı olanıdır çünkü açıklaması en zor olanıdır. Ancak kısaca, “Bir WordPress temam varsa neden kodlamayı öğrenmem gerekiyor?” “programcılar olmasaydı temalar nereden gelirdi” sorusuyla yanıtlanabilir. Web geliştirme araçlarıyla aynı. Dünya gezegeninde programcılar dışında daha fazla araç yazabilecek hiçbir araç yoktur. Ayrıca var olan veya var olacak herhangi bir araç ciddi sınırlamalarla gelir. Ama bu daha uzun bir konu.

Evet, programlamanın temellerini öğrenmelisin

Bir kez daha, “Neden programlama öğrenmem gerekiyor? Onun WordPress’i!” diye bağırıyorsunuz. WordPress hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz, ne kadar sınırlı olduğunu da o kadar çok öğreneceğinizi düşünüyorum.

İşte sır. WordPress bir web geliştirme aracı değil, bir platformdur. Yani, ağır işlerin çoğu hala beyninizi biraz esnetmenizi ve programlamanızı gerektiriyor. Önceden programlamayı öğrenmezseniz karşılaşabileceğiniz bazı sorunlar şunlardır:

  • Temam harika! Ancak altbilgideki widget’ların stilinden nefret ediyorum.
  • Bir üyelik sitesi oluşturmak istiyorum ve x işlevine ihtiyacım var, ancak eklenti yok.
  • Üyelik sitesi kurmak istiyorum ama eklentilerim çakışıyor.
  • Satın aldığım temanın büyük bir sorunu olduğu ortaya çıktı ve dürüst olmak gerekirse, tema geliştiricisinin öldüğünü düşünüyorum.

Programlamayı bilmiyor olsaydınız bu durumlarda ne yapardınız?

Şimdi, lütfen programlamanın temellerini öğrenin

HTML ve CSS öğrenme yolunuza başlamadan önce, biraz zaman ayırıp rahatlamalısınız, böylece kafanıza bir çalışma müfredatı atabilirim.

Geri dönmeden önce öğrenmeniz gereken şeyler şunlardır:

  • HTML: Web sitenizin ön ucunun yapı taşları (ekran). Kişisel öneri: Yaygın hatalar, satır içi, satır içi – blok ve blok düzeyindeki öğelerin sağlam bir şekilde kavranmasının yanı sıra göreli ve mutlak konumlandırma konusunda sağlam bir kavrayışla giderilebilir.
  • CSS: Bu, web sitenizin gizli sosudur. HTML’nizin sayılara göre bir tablo olduğunu ve CSS’nin boya olduğunu hayal edin. Her web sitesi CSS kullanır.
  • PHP: Bu, web sitesinin kara kutusudur. Senden başka kimse görmüyor. Aslında tüm işlevselliği yaratan, tüm düşünmeyi yapan ve web sitenizin içeriğini sunan şeydir. Gerçek “programlama” budur. Öğren.
  • MySQL: Veritabanları, web sitenizdeki her şeyin depolandığı yerdir. PHP ile veritabanıyla nasıl güvenli bir şekilde etkileşime gireceğinizi öğrenmeniz gerekecek. Parametreli sorguları arayın.

Tüm bunlardan geri döndüğünde. WordPress’in temellerine dalmaya başlayabiliriz. Öğrenmek için isteğe bağlı bir şey javascript. Bu, animasyonlar için harika bir şeydir ve hatta bir sayfayı yenilemek zorunda kalmadan bir kullanıcıya içerik sunmaktır. Ayrıca, başka bir geliştirici tarafından oluşturulan bazı javascript’leri düzeltmeniz veya güncellemeniz gereken bir zaman olabilir.

WordPress’i kurma

Web sitenize WordPress kurmanın birkaç yolu vardır. En kolayı cPanel hesabınızdan geçer. Genellikle cPanel’inizde WordPress’i sizin için kuracak bir program vardır. Örneğin, QuickInstall, WordPress için tek tıklamayla kuruluma sahiptir. Başka bir yol da WordPress kaynak dosyalarını indirip FTP yoluyla sunucunuza yüklemektir.

WordPress’i kurduktan sonra, işleri ayarlamak için WordPress sitenizde oturum açmak isteyeceksiniz. WordPress sitenizi arka uç üzerinden kurmaya yönelik birçok kılavuz vardır, ancak öğrenmeniz gereken temel bilgiler şunlardır:

  • Site temanızı yükleme: Kendi temanızı yapmayı planlıyor olsanız bile, çalışmanızı temel almak için başka birinin temasını kurmanız önerilir. Bu, web siteniz için harika bir başlangıç ​​noktası olacaktır.
  • Eklentilere aşina olun: Kurulumları kolaydır ve web sitenizin işlevlerinin çoğunu sağlarlar.
  • Menüler: Bunların nerede olduğunu ve nasıl kurulacağını öğrenin. Web sitenizin herhangi bir yerinde kullanılabilen menüler oluşturabilirsiniz.
  • Widget’lar: Widget’lar eklentilerle karıştırılmamalıdır. Widget’lar kullanıcı arabirimi öğeleridir (Twitter akışı gibi), eklentiler ise sitenizin işlevselliğinde kapsamlı değişiklikler yapma potansiyeline sahip dosya gruplarıdır.
  • Sayfalar ve gönderiler arasındaki farkı öğrenin. Bu şeylerin çok farklı ve ayrı amaçları vardır.

Bu size temel bir web sitesi kurmak için yeterli mühimmat sağlayacaktır. Ancak biraz daha az temel bir şey istiyorsanız, devam etmeniz gerekecek.

İçerik kullanıcıya nasıl teslim edilir?

WordPress’in içeriğinizi nasıl alıp son kullanıcıya sunduğunu bilmek faydalıdır.

Php öğrendiyseniz, muhtemelen bir web sitesinin kullanıcıya nasıl sunulduğunu bileceksiniz. Değilse ve bu noktaya kadar geldiyseniz, utanç verici bir insansınız ve binlerce kesintiyi hak ediyorsunuz. Aptalca gelebilir, ancak tarayıcının verileri nasıl yorumladığını ve PHP’nin içeriği doldurmaktaki amacının ne olduğunu, web sitesinin nasıl derlendiğini vb. bilmek çok yararlıdır.

Temalar, WordPress’in içeriği bir kullanıcıya sunma şeklini tanımlar. Bunu, bir blog yazısı sayfası veya başlık gibi web sitenizin belirli bölümlerini görüntülemek için şablon görevi gören php dosyalarıyla yaparlar. Ayrıca CSS ve php dosyalarını içerirler ve hatta bir web sitesine işlevsellik sağlayabilirler.

Temalarınızda ne sağlamanız gerektiğini öğrenmenizi şiddetle tavsiye ederim. WordPress temanızı tanıyacaksa izlemeniz gereken bazı kurallar da vardır. Ancak, ana kısımlar şunlar olacaktır: başlık, dizin sayfası, kenar çubuğu, alt bilgi, function.php ve stil sayfası.

Karşılaşabileceğiniz bir şey daha sayfa şablonlarıdır. Sayfa şablonları, herhangi bir tek site sayfasını görüntülemenin farklı yollarıdır. Ne hakkında konuştuğum hakkında hiçbir fikriniz yoksa, “sayfa şablonuna” bakın, aslında bunu yine de yapın.

Ayrıca gönderi türleri hakkında bilgi edinin. Web sitenizdeki her şey, sayfalar, gönderiler veya ekler olsun, bir gönderi türüdür. Sayfa şablonu, belirli bir gönderi türü için bir şablondur. Gönderi türleri hakkında bilgi edinmek, yolda çok fazla kafa karışıklığını ortadan kaldırabilir.

Kullanıcılara sağladığınız içerikten ziyaretçilerin kendileri hakkındaki bilgilere kadar, WordPress’in sağladığı tüm global değişkenlerin listeleri vardır. Bunları ezberlemekle uğraşmayın, sadece giderken onlara başvurun ve WordPress’in size ne tür küresel değişkenler sağladığına aşina olun. Bunları bulamazsanız, işlevselliği ya bir eklenti biçiminde ya da sadece function.php dosyasında kendiniz eklemeniz gerekebilir. Global değişkenler WordPress geliştirmede çok önemlidir.

Eklentiler

Eklentiler, web sitenize veya diğerlerine işlevsellik eklemenize olanak tanır. Aslında WordPress için çok büyük bir eklenti pazarı var. Biraz kokain yığınları kazanmanın ve programlama topluluğunda biraz itibar kazanmanın harika bir yolu.

Esasen eklentiler, web sitelerine işlevsellik katan veya değiştiren dosya gruplarıdır. Bununla birlikte, dosyalarınızı WordPress’in okuması için ayarlamanın belirli kuralları vardır.

Bir eklenti oluşturmaya karşı function.php’ye ne zaman bir şeyler ekleyeceğinizi öğrenmek de önemlidir.

Kancalar: Eylemler ve Filtreler

Kancalar, belirli bir zamanda çalıştırılması için işlevlerinizden birini WordPress’e “bağlamanıza” olanak tanır. Kanca kullanmazsanız, birçok işlevsellik türü mümkün olmaz. Bunların ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını öğrenmenin hayatınızı kurtaracağını ve bir olasılıklar dünyasını özgürleştireceğini söylediğimde bana güvenin.

İkisi arasındaki farkı ve bunların nasıl kullanılacağını öğrendiğinizden emin olun. Bu bilgi, WordPress’in işlevselliğini büyük ölçüde değiştirmenize izin verecek ve site işlevselliğiniz için büyük ölçüde kapı açacaktır.

Eylemler, belirli bir WordPress olayı gerçekleştiğinde bir işlevi çalıştırmanıza izin veren kancalardır. Örneğin, bir gönderi oluşturduğunuzda, veritabanınızdaki bir değeri güncellemek isteyebilirsiniz.

Filtreler, verileri belirli zamanlarda değiştirmenize olanak tanır. Bir filtre kurduğunuzda, WordPress bir görevi tamamlamadan önce verileri filtreden geçirir. WordPress bir oturum açma hatası görüntülemek üzereyse, kullanıcıya sunulmadan önce bu hata mesajını değiştirmeyi veya değiştirmeyi seçebilirsiniz. Belki de “Geri çekil dolandırıcı, bu benim büyükannemin yadigarı!” gibi bir şey. veya “Kirli gözlerinin web siteme bakmasını istemiyorum, pis köylü bilgisayar korsanı!”.

Uygulama

Doğal olarak, her şeyin batması için pratik yapmalısınız. Ancak, benim gibi olmak istiyorsanız, başlangıçta çevrimiçi olarak küçük bir iş bulabilir ve önce kafa atabilirsiniz. Baskı, öğrenmeye çalışmanıza yardımcı olmalıdır. Birini mahvedersen, onları her zaman bana yönlendirebilirsin.

Ancak, daha güvenli rotayı kullanmak istiyorsanız, aşağıdakileri yapmanızı öneririm:

Küçük bir paylaşılan barındırma paketi kiralayın (ayda birkaç dolar harcayabilirsiniz), bir tema alın ve küçük bir blog web sitesi oluşturun. (Kullanmak isteyeceğiniz bir şey yapın! Hatta kullanın!).

Ayrıca, hiç para harcamak istemiyorsanız ve çalışmanızı gerçekten kimseyle paylaşmak istemiyorsanız, bilgisayarınızda yerel bir sunucu kullanabilirsiniz.

WordPress’te yolunuzu öğrendiğinizde, başka bir küçük site başlatın. Ancak, bu sefer biraz daha hırslı olun ve bu sefer, tüm işlevselliği kendiniz koymak için elinizi deneyin. Bir konuda kafanız karıştıysa, her zaman başka birinin çalışmasını çalabilir ve onlardan öğrenebilirsiniz.

Tebrikler!

Bu çok gibi görünüyorsa. Bu. WordPress, birçok insanın ilk başta varsaydığından çok daha büyük bir konudur. Ancak, her seferinde bir ısırık alırsanız, WordPress web siteleri oluşturmaya gelince, ihtiyacınız olan her şeyi sonunda öğreneceksiniz. Bu, oldukça talep gören ve bir derece gerektirmeyen bir beceridir. Takmaya devam edin, buna çok değdiğini göreceksiniz!

Umarım bu kılavuz sağlam bir WordPress geliştiricisi olmanıza yardımcı olur.



Source by Reagan N McClellan

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Wordpress Wordpress Dünya

Windows XP Kullanarak Yerel WordPress Kurulumunu El İle Güncelleme

Giriş Kısa süre önce WordPress’i 2.8’den 3.0’a güncelledim. WordPress’in Codex’i dahil olmak üzere çoğu öğretici, web barındırıcınızın sunucusunda depolanan canlı
E-Ticaret Wordpress Wordpress Dünya

2018’de WooCommerce Tema Geliştirme Eğitimi

WooCommerce son yıllarda büyük bir tanınırlık kazandı ve popülaritesi kimseden saklanmıyor. Tüm temel ve gelişmiş özelliklerle dolu, dünyanın en sevilen