Güncel Haberler

Orman yangınlarında son durum! Bakan Yumaklı’dan kritik uyarı: Önümüzdeki 1 hafta…

seffaf1 Orman yangınlarında son durum! Bakan Yumaklı'dan kritik uyarı: Önümüzdeki 1 hafta...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir, Manisa ve Bilecik’in bazı ilçelerindeki orman yangınlarının, tamamen kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Yumaklı, “Meteorolojik verilere göre, önümüzdeki 1 hafta yangın riski çok yüksek” deyip vatandaşları her zamankinden daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Ahmet CEYLAN

Yumaklı, sosyal medya hesabından orman yangınlarındaki son duruma ilişkin, paylaşım yaptı.

Orman yangınlarına karşı, “Ormanın Kahramanları”nın gece gündüz demeden etkin mücadele yürüttüğünü belirten Yumaklı, “İzmir’in Seferihisar ve Menderes, Manisa’nın Akhisar, Kula ve Saruhanlı ile Bilecik’in Vezirhan ilçesindeki yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Hatay’ın Antakya ve Manisa’nın Ahmetli ilçelerinde ise büyük oranda kontrol sağlandı, soğutma çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor.” ifadesini kullandı.

“Önümüzdeki 1 hafta yangın riski çok yüksek”

Yumaklı, yangınlarla mücadelede görev alanlara teşekkür ederek, “Meteorolojik verilere göre, önümüzdeki 1 hafta yangın riski çok yüksek. Bakanlık olarak, Cumhuriyet tarihimizin en güçlü hava ve kara gücüyle, alevlerle mücadeleye hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Her zamankinden daha dikkatli olmalıyız”

Asıl başarının yangınları söndürmek değil, yangınların hiç çıkmamasını sağlamak olduğuna işaret eden Yumaklı, şunları kaydetti:

“Bu nedenle, her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Çünkü ‘Yeşil Vatan’, hepimizin ortak mirası ve sorumluluğudur. Bunun için hatırlatmalarımızı tekrar yapalım: Anız yakmayalım, ormanlık alanlarda ateş yakmayalım, izmarit atmayalım, atıkları çöpe atalım, biçerdöver ve balya makineleri çalıştırırken mutlaka su tankeri ve yangın söndürme cihazı bulunduralım, en ufak bir duman gördüğümüzde bile vakit kaybetmeden 112’yi arayalım.”

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve