Güncel Haberler

CHP, önseçim sandığını tüm vatandaşlara açıyor! Üye olmayanlar nasıl oy kullanacak?

seffaf1 CHP, önseçim sandığını tüm vatandaşlara açıyor! Üye olmayanlar nasıl oy kullanacak?

CHP, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapacağı önseçimi tüm vatandaşlara açtı. Bu kapsamda partiye üye olmayanların nasıl oy kullanacağı merak konusu oldu.

Ahmet CEYLAN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından sonra cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapacağı önseçimi tüm yurttaşlara açan CHP, bu kapsamda önseçim sandığının yanına bir de “Dayanışma Sandıkları” kuracak.

Partinin il ve ilçe başkanlıklarına gidenler, CHP üyesi olmasa bile İmamoğlu’na destek verebilecek. 

Partiye üye olmayanlar için “Dayanışma Sandığı”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tek aday olduğu cumhurbaşkanlığı önseçimini bu pazar günü gerçekleştirecek.

Gerçek bir genel seçimde olduğu gibi oy verme işlemi sabah 8’den sonra başlayacak ve akşam 5’te sona erecek. CHP’ye yarın akşam saat 17.00’ye kadar üye olan her vatandaş, partinin önseçim sandığında oy kullanabilecek. Partiye üye olmayanlar için ise önseçim sandığının yanında bir “Dayanışma Sandığı” yer alacak. 

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve