Güncel Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Öcalan’ın çağrısı görüntülü olsun

seffaf1 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Öcalan'ın çağrısı görüntülü olsun

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan’dan gelecek çağrının görüntülü olmasını temenni ettiklerini belirterek, “Daha sağlıklı ve inandırıcı olması için görüntülü olmasını temenni ederiz ama bu meseleler iktidarın, Öcalan’la birlikte karar vereceği bir şeydir, bir hal yolu bulunur. ” dedi.

Ahmet CEYLAN

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Meclis’te partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kars Kağızman’a atanan kayyıma tepki gösteren Bakırhan, “Halkın iradesini gasp eden anlayışı kınıyorum. Yanlış bir yoldan gidiyorsunuz. Bu kumpasçı akıldan inşallah bir gün kurtulacağız. Biz önemli bir barış çabasının haysiyeti için yaşıyoruz. Bu kayyum atayanlar ne için yaşıyorlar? Ne yapmak istiyorlar? Herkesi haysiyete çağırıyoruz” dedi.

Öcalan’ın yapması beklenen çağrının heyecanla beklendiğini ve pek çok farklı kesimden mesajlar aldıklarını belirten Bakırhan, şöyle devam etti:

“Herkesin gözü Öcalan’ın yapacağı açıklamada. Dünyanın dört bir yanından bize mesajlar geliyor. Herkes ne olduğunu soruyor, herkes heyecanlı. Bu halk kavga etmeden birlikte yaşamak istiyor. Biz kritik bir kavşakta olduğumuzu bilerek bunun yoğunluğuna uygun şekilde çalışıyoruz. Kürtler bir arada. Sayın Barzani de Öcalan’ın perspektifini desteklediğini söyledi. Bu tarihi duruşa kıymet verin.”

Bakırhan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bakırhan, PKK elebaşı Öcalan’dan gelecek çağrının görüntülü olmasını temenni ettiklerini belirterek, “Daha sağlıklı ve inandırıcı olması için görüntülü olmasını temenni ederiz ama bu meseleler iktidarın, Öcalan’la birlikte karar vereceği bir şeydir, bir hal yolu bulunur. Ben iktidarın da bu meselenin daha inandırıcı ve kapsayıcı olmasını düşünerek bir karar vereceğini düşünüyorum” dedi. 

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve