Güncel Haberler

Emniyet’in ’30 Ağustos’ paylaşımının faturası ona kesildi: Güngör Selçuk görevden alındı

seffaf1 Emniyet'in '30 Ağustos' paylaşımının faturası ona kesildi: Güngör Selçuk görevden alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında yaptığı paylaşımda Atatürk’ün sansürlenmesi büyük tepki toplamıştı. Paylaşımın ardından Emniyet’te flaş bir gelişme yaşandı. Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi Başkanı Güngör Selçuk görevden alındı ve Strateji Dairesi bünyesinde memur olarak görevlendirildi.

Ahmet CEYLAN

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde 26 Ağustos’taki Büyük Taarruz konulu sosyal medya paylaşımındaki fotoğraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çıkartılmasıyla başlayan kriz yeni boyut kazandı.

T24’ün emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre paylaşımın hazırlanması ve yayımlanmasından sorumlu Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi (MHP) Başkanı Güngör Selçuk, tepkilerin büyümesi üzerine dün görevden alındı.

Emniyet'in '30 Ağustos' paylaşımının faturası ona kesildi: Güngör Selçuk görevden alındı - Resim: 0

Selçuk, Strateji Dairesi bünyesinde memur olarak görevlendirildi.

Selçuk’un görevden alınmasıyla boşalan MHP Dairesi Başkanlığı görevini Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’ın Özel Kalem Müdürü Kürşat Özhan vekaleten yürütecek.

Yükselen tepkiler sonrasında ilk olarak paylaşımı hazırlayan MHP Dairesi personeli polis memurunun tayini çıkarıldı. Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla birlikte MHP Dairesi Başkanı Selçuk, görevden alınan ikinci isim oldu.

T24’ün haberine göre Selçuk’un söz konusu göreve getirilişi de emniyet içinde tepkilere neden olmuştu. Genel Müdür Demirtaş’ın Adana Valiliği sırasında özel kaleminde görev yapan ve Adana’da lise müdürü konumunda çalışan Selçuk’un MHP Dairesi Başkanı olmasıyla birlikte kurum içinde eleştiriler yapıldı.

Selçuk’un, teşkilat şeması içinde doğrudan Demirtaş’a bağlı olması ve kendi ekibinde yer alması nedeniyle Ankara’ya geldikten sonra yapılan lojman tahsisi konusu söz konusu eleştiriler arasındaydı.

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve