Güncel Haberler

Erkek meslektaşının pantolonunu indiren kadına verilen cezaya bakın

seffaf1 Erkek meslektaşının pantolonunu indiren kadına verilen cezaya bakın

Güney Kore’de bir kadın, iş arkadaşlarının önünde erkek meslektaşının pantolonunu indirmesi nedeniyle cezalandırıldı.

Ahmet CEYLAN

The Korea Herald gazetesinin haberine göre, olay, ülkenin kuzeydoğusundaki Gangwon Eyaleti’nde geçen yıl bir restoranda yaşandı.

Mahkemeye taşınan olayın “şaka amacıyla” yapıldığını savunan kadının, bu gerekçesi hakim tarafından kabul edilmedi.

Chuncheon Bölge Mahkemesi, kadını yaklaşık 2 bin 100 dolar (2,8 milyon won) para cezasına çarptırdı. Ayrıca kadına, 8 saatlik cinsel şiddet önleme eğitimi alma zorunluluğu da getirildi.

Mahkeme, sanığın daha önce sabıka kaydının bulunmaması ve pişmanlık göstermesini cezanın hafifletilmesinde dikkate aldı.

Hakim, kadının hem mağdurdan hem de ailesinden diz çökerek özür dilediğini belirtti.

Güney Kore’de son yıllarda birçok kişi benzeri “pantolon indirme” olayı nedeniyle disiplin ve adli cezalara çarptırıldı.

Güney Koreli olimpik sürat pateni şampiyonu Lim Hyo-jun da 2019’da bir kadın sporcunun önünde erkek takım arkadaşının pantolonunu indirdiği gerekçesiyle bir yıl müsabakalardan men cezası almıştı.

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve