Güncel Haberler

Öcalan’ın çağrısı sonrası AK Parti’den ilk açıklama geldi

seffaf1 Öcalan'ın çağrısı sonrası AK Parti'den ilk açıklama geldi

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Öcalan’ın çağrısıyla ilgili, “Çağrının özü silahların bırakılması ve terör örgütünün kendisini feshetmesidir. Biz sonuca bakarız” açıklamasını yaptı.

Ahmet CEYLAN

DEM Parti heyeti, bugün bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile 3’üncü görüşmeyi gerçekleştirdi. İmralı heyeti, görüşmenin ardından Taksim’de bir otelde basın açıklaması düzenledi. Açıklama Türkçe ve Kürtçe okundu.

Öcalan’ın mektubunda, “Sayın Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrı, Sayın Cumhurbaşkanın ortaya koyduğu iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum. Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” ifadeleri yer aldı.

AK PARTİ’DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Öcalan’ın çağrısıyla ilgili, “Çağrının sonucuna bakacağız. Terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmak için AK Parti ve Cumhurbaşkanımız yapılması gereken her şeyi yaptı. Çağrının sonucuna odaklanmalıyız ve sonuç önemli. Çağrıya örgüt uyacak mı? Çağrının özü silahların bırakılması ve terör örgütünün kendisini feshetmesidir. Biz sonuca bakarız” açıklamasını yaptı. 

Ahmet CEYLAN

About Author

Şunlar da hoşunuza gidebilir

seffaf1 Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı’ndan Karayipler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karayipler’i vuran Melissa Kasırgası’nda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada Jamaika, Küba, Haiti, Bahamalar ve Dominik Cumhuriyeti’nde
seffaf1 Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Güncel Haberler

Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki yeni atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde açıkta bulunan pozisyonlara yapılan yeni atamalar, Resmi Gazete’de yer aldı. Ahmet CEYLAN Buna göre Enerji, Çevre ve