Teknoloji çok ilerledi ve web barındırma hizmetleri de öyle. Küçük veya büyük her kuruluş, barındırma hizmeti sağlayıcılarına güvenir. Bu şirketlerle çalışan tüm kodlama meraklıları için en iyi node.js barındırma hizmetini seçmek önemlidir. Peki node.js nedir? JavaScript motoru üzerine kurulmuş bir kodlama sunucusudur. Günümüzde güvenli, ucuz ve hatta bazıları ücretsiz olan birkaç node.js barındırma sağlayıcısı bulunmaktadır. Kendiniz için en iyi sağlayıcıyı nasıl seçeceğinizi öğrenmek için bu makaleyi okuyun.
Neden Node.Js’yi Seçmelisiniz?
Bu sunucunun benzerlerine göre birçok avantajı vardır. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir.
- Web uygulamalarını basitleştiren ve böylece verimli ve hafif olmasını sağlayan çok sayıda JavaScript modülüne sahiptir.
- Tek iş parçacıklı bir program kullandığından, istemcilerden gelen JavaScript isteklerinde de etkilidir.
- Eski sunucularla karşılaştırıldığında, olaya dayalı performans sunan engelleyici olmayan bir G/Ç modeline dayandığından daha iyidir.
- Bu sunucu esnektir ve Chrome V8 motorunun varlığı nedeniyle son derece hızlı kodlama yapabilir.
- Giriş hızlıdır ve çıkış da öyle. node.js sunucusunda veri yürütme işlemi arabelleğe alınmadan gerçekleştirilir. Pürüzsüz ve çıktı parçalar halinde.
Node.Js nerede yararlıdır?
- Gerçek zamanlı veri paylaşımını destekleyen web siteleri, sorunsuz ve güçlü bir barındırma sağlayıcısı gerektirir. Çevrimiçi sohbet, görüntülü arama, çevrimiçi oyun vb. etkinliklere dayalı DIRT uygulamaları için mükemmel bir sağlayıcıdır.
- Tek sayfalık uygulama ile ilgilenen web siteleri için faydalı olacaktır. Yukarıda belirtildiği gibi, node.js aynı anda farklı istemcilerden gelen birden çok veri talebini destekleyebilir.
- Ayrıca G/Ç bağlantılı uygulamalar, JSON uygulamaları ve veri akışı web siteleri için en iyi ve tercih edilen seçenektir.
En İyi Sağlayıcı Nasıl Seçilir?
Bir barındırma sağlayıcısı seçmeden önce, en iyisini nasıl seçebileceğinizi öğrenmek için aşağıdakileri okuduğunuzdan emin olun.
Ölçekleme:
Hiç şüphe yok ki bazen üzerinden geçen veriler çok büyük bazen de hiç yük olmuyor. Bu tür veri ani artışları sırasında sağlayıcı, node.js’nin herhangi bir veri trafiği olmadan sorunsuz çalışmasını sağlamak için verileri uygun şekilde ölçeklendirebilmelidir. Otomatik ölçeklendirme seçeneği olan birini seçmeye çalışın.
Uzay:
Ne kadar çok, o kadar iyi. Bir barındırma sağlayıcısı ne kadar fazla alana sahip olursa, daha fazla veri depolayabilir. En iyilerinden bazıları ücretsizdir ve en az 100 MB depolama alanına sahiptir ve en az 10 uygulamayı bir arada barındırabilir.
Hız:
Bir barındırma sağlayıcısı seçerken hız önemli faktörlerden biridir. Yavaş olan teknolojiyi kimse sevmez. Sadece pürüzsüz ve hızlı olmakla kalmayacak, aynı zamanda güçlü ve işlevsel olacak birini seçin.
Destek:
Tüm barındırma sağlayıcılarının yardım hatları olacak, ancak bunların kaçı çalışıyor? Acil durumlarda panikliyoruz. Yardım hatlarının ve teknik desteğin işe yaradığı yer burasıdır. Seçtiğiniz kişinin çalışan bir yardım hattına sahip olduğundan veya şikayetlerin hızla iletilebileceği ve çözülebileceği diğer uygulamalarla bağlantılı olduğundan emin olun.
Tüm kodlama meraklıları için doğru barındırma sağlayıcısını akıllıca seçin.